Inlägg

Visar inlägg från april 21, 2019

Pasta och köttfärssås

Bild
Pasta och köttfärssås är ju alltid en hit och jag har flera olika sätt jag gör den på, detta är en utav dom. Jag gjorde ungefär såhär: 500g blandfärs 5 steklökar i små bitar  1 god del purjolök i strimlor 1 burk mutti krossade tomater Ca 3-4 msk tomatpuré 2 selleristicks i mindre bitar 1 morot finriven Ca 1-2 dl vatten Ca 2-3 dl rött vin Salt Peppar Cayennepeppar  Paprikapulver  Oregano Spiskummin  Färsk basilika 1 skalad vitlöksklyfta hel som får ligga med i grytan när den puttrar Fräs på lök och purjolök i smör nån minut. Ha sedan i färsen och stek den. Ha sedan i selleri, morot, tomatkrossen, vatten, tomatpurén och vinet. Blanda runt. Smaka upp med kryddorna och låt småputtra under lock i ca 1,5- 2 timmar. Serveras med tagliatelle. 

Picklad rödlök

Bild
Picklad rödlök är ju fantastiskt gott och lätt att laga. Denna är gjord efter den klassiska 1 2 3 lagen.  1- 2 rödlökar i hela eller halva ringar 1 dl ättika  2 dl socker 3 dl vatten Koka upp ättika, socker och vatten och låt sedan svalna. Lägg i löken i glas och häll på lagen. Förvara i kylskåp. 

Bananpannkakor med blåbär

Bild
Detta tycker jag är perfekt som mellanmål eller efter träning. Det går snabbt och är enkelt. 2 ägg 1 banan 1 dl havregryn 1 msk vaniljsocker  Blåbär Blanda allt utom blåbären med en stavmixer. Häll i blåbär till sist.  Stek i en stekpanna med smör. 

Potatis på spett

Bild
Gått tillbehör till grillat.  1 påse ratte potatis Olivolja Kvarnpeppar Flingsalt Färsk timjan  Färsk rosmarin 1 vitlöksklyfta  Lägg potatisen i en kastrull med vatten och salt. Koka upp och låt koka 6 min. Jag kokade på nivå 6 av 9. Häll av i durkslag och låt stå och svalna och torka en stund.  Häll tillbaka i kastrullen och ringla över olivolja och blanda så alla potatisar får olja på sig. På med flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Finhacka timjan och rosmarin och blanda i och lägg sedan i en hel vitlöksklyfta med skalet kvar. Pressa till den en gång bara först. Låt stå ca 2 timmar. Trä sedan på spett och grilla över direkt värme till potatisen fått fin färg runtom.