Tips och trix till den godaste pizzan hemma
Många tror att man inte kan göra "pizzeria pizza" hemma och att det är supersvårt. Nej, det är inte det, man behöver inte krångla till det med vedugn och deg som man ska hålla koll på hur många % hydration det är osv. Men lite jobb och planering behöver man lägga såklart 😊 Jag låntidsjäser degen och använder pizzasten och har ugn med pizzafunktion. Pizzastenen är ingen dyr historia, det är en billig variant från en lokal mataffär. Kanske man får bättre resultat med en dyrare men denna duger bra 😊 Jag utgår från denna degen här . Men efter den har jäst 24 tim i rumtemp så delar jag den i 2, formar 2 runda bollar och lägger dom i en form brevid varandra med lite mellanrum, plastar och ställer i kylen, i 7 dygn. Ta ut formen 3- 5 tim innan utbakningen. Pizzastenen ställs på ugnsgallret längst ned i ugnen. Sätt på pizzafunktionen och full värme. Låt den stå 45- 60 min innan den ska användas så den hinner bli ordentligt varm. Till min pizzasten följde det med 2 plåtar, jag ba...