Lady & Lufsen
Goda persiljeköttbullar i mild tomatsås som passar både små och stora, kan väl inte bli bättre vardagsmat. Vill man ha lite mer skjuts i tomatsåsen så ta i lite sambal oelek. Såsen: 400 g passerade tomater, mutti 3 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hel vitlöksklyfta 1 gul lök 2-3 persiljekvistar (ta ur när det kokat färdigt) Börja med att skala lök och vitlök och värm en kastrull med smör. Lägg i lökarna hela och stek till de får bra färg. Häll i tomatsåsen och övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda. Ta ut lök och vitlök när det är dags att servera. I köttbullarna har jag: 500 g Blandfärs 1 Ägg Mjölk till smetig konsistens Salt Tellicherrypeppar Färsk hackad persilja Vill man ha lite mer smak och hetta så riv i en vitlöksklyfta och ta i någon typ av chili. Blanda, forma och stek i smör. Lägg över i såsen ca 15 min. Koka ur pannan med 1 dl vatten i stekpannan när köttbullarna är färdigstekta och reducera ner till hälften. Häll över i såsen. Ostchips: Anvä...