Lady & Lufsen



Goda persiljeköttbullar i mild tomatsås som passar både små och stora, kan väl inte bli bättre vardagsmat. Vill man ha lite mer skjuts i tomatsåsen så ta i lite sambal oelek. 
Såsen:
400 g passerade tomater, mutti
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 hel vitlöksklyfta 
1 gul lök 
2-3 persiljekvistar (ta ur när det kokat färdigt) 
Börja med att skala lök och vitlök och värm en kastrull med smör. Lägg i lökarna hela och stek till de får bra färg. Häll i tomatsåsen och övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda. Ta ut lök och vitlök när det är dags att servera. 


I köttbullarna har jag:
500 g Blandfärs
1 Ägg
Mjölk till smetig konsistens
Salt
Tellicherrypeppar
Färsk hackad persilja
Vill man ha lite mer smak och hetta så riv i en vitlöksklyfta och ta i någon typ av chili. 
Blanda, forma och stek i smör. Lägg över i såsen ca 15 min. Koka ur pannan med 1 dl vatten i stekpannan när köttbullarna är färdigstekta och reducera ner till hälften. Häll över i såsen.
Ostchips:
Använd den osten du tycker om och har hemma, t.ex Parmesan, västerbottenost eller annan ost. Riv ost. Lägg ca 1 msk riven ost i en hög på plåt med bakplåtspapper. Ha mellanrum, de flyter ut. Ugn 200 grader, mitt i ugnen ca 8-9 min.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås