Hemmagjord bearnésås
Det är något visst med beasås i allmänhet och hemmagjord i synnerhet. Här är min 😋 Beasås: 300 g smält smör 6 äggulor 1/2 dl rödvinsvinäger 10-12 hela vitpepparkorn 1 dl vatten 3 små eller en storschalottenlök Färsk dragon Färsk persilja Koka upp vatten till vattenbad. Skär upp lök och ha i en kastrull med vitvinsvinäger, vatten, vitpepparkornen och ett par kvistar var av dragon och persilja. Koka upp och låt reducera till lite mindre än hälften är kvar. Sila över det till en annan kastrull eller bunke. Vispa ner äggulorna å ställ kastrullen/bunken i vattenbadet eller direkt på plattan. Vispa till den tjockleken du vill ha. Ta bort från vattenbadet/plattan. Börja hälla i smöret i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Lite i taget. Ta inte med bottensatsen. Smaka upp med finhackad dragon, persilja, salt och nykvarnad vitpeppar. Vill du ha annan smak så kan du ta i t.ex lite cayennepeppar eller chipulver, det är oxå väldigt gott. Här är grunden för en klassisk bearnésås. Nu kan du ...