Vaniljbullar
Degen: 5 dl mjölk, lite kallare än fingervarmt eller helt kall om du ska jäsa över natten 1 jäst för söta degar (går lika bra med vanlig) 2 dl socker 1 tsk flingsalt 1,5 tsk kardemumma 2 ägg 200 g rumsvarmt smör Ca 12- 14 dl vetemjöl special eller till en glansig och smidig deg. Börja med att värma mjölken lite, lite kallare än fingervarmt. Blanda ut den med jästen tills den löst upp sig. Ta i socker, salt, kardemumma och ägg och blanda lite snabbt. Ta nu i mjölet, inte allt på en gång. Jag kör med maskin och fyller på efterhand som maskinen går. Klickar i smörklickar lite i taget. Jag kör med maskin i ca 20 min. Degen ska sedan vara glansig och kännas lite kladdig när du tar i den. Absolut inte hård och kompakt. Jäs under bakduk i i minst 2 timmar. Jag jäste på bänken över natt. Fyllning till 2 delar: 200g rumsvarmt smör 4 msk vaniljsocker 2 dl strösocker Ta upp degen och dela den i 2 delar. Kavla en del i taget till en rektangel. Bred på fyllning och rulla ihop från ena lång...