Ångad torskrygg med beurre blanc
Det här måste vara det godaste jag har ätit på mycket länge, fantastiska smaker och texturer 😋 Jag ångade min torskrygg men det går bra utan oxå såklart. Torskrygg i portionsbitar 1 l vatten 40 g salt Blanda salt och vatten, lägg i fisken och ställ i kylen ca 20 min. Torka av fisken och salta lite och ta på vitpeppar. Jag ställde den på fals 2 i ugnen på 100 g och ång intensitet 2. Ta fisken vid 48-50 grader. Serverade med beurre blanc, potatismos och smörslungade grönsaker. Beurre Blanc: 1 hackad schalottenlök 0,5 msk vitvinsvinäger 3/4 dl vitvin Finhackad persilja Några droppar saft från färsk citron Salt Vitpeppar 200 g smör i bitar Blanda vin, vinäger och löken i en kastrull. Koka upp och koka till en knapp matsked vätska är kvar. Sänk värmen och börja vispa i en smörbit i taget. Det ska absolut inte koka, då kan den skära sig. När alla bitar är nervispade så sila ner såsen i ett nytt kärl. Smaka av med salt och vitpeppar. Jag valde att ha lite persilja och citron i idag...