Inlägg

Visar inlägg från augusti 11, 2019

Ångad torskrygg med beurre blanc

Bild
Det här måste vara det godaste jag har ätit på mycket länge, fantastiska smaker och texturer 😋 Jag ångade min torskrygg men det går bra utan oxå såklart. Torskrygg i portionsbitar 1 l vatten  40 g salt Blanda salt och vatten, lägg i fisken och ställ i kylen ca 20 min.  Torka av fisken och salta lite och ta på vitpeppar. Jag ställde den på fals 2 i ugnen på 100 g och  ång intensitet 2. Ta fisken vid 48-50 grader.  Serverade med beurre blanc, potatismos och smörslungade grönsaker.  Beurre Blanc: 1 hackad schalottenlök  0,5 msk vitvinsvinäger  3/4 dl vitvin Finhackad persilja Några droppar saft från färsk citron  Salt  Vitpeppar  200 g smör i bitar Blanda vin, vinäger och löken i en kastrull. Koka upp och koka till en knapp matsked vätska är kvar. Sänk värmen och börja vispa i en smörbit i taget. Det ska absolut inte koka, då kan den skära sig. När alla bitar är nervispade så sila ner såsen i ett nytt kärl. Smaka av med salt och vitpeppar. Jag valde att ha lite persilja och citron i idag

Blomkålssoppa

Bild
En värmande och len blomkålssoppa är verkligen gott för både kropp och själ 🥰 Blomkålssoppa: 2 små eller 1 stor blomkål 1 lök 7-8 dl vatten 2 grönsaksbuljonger 2 dl grädde Smör  Salt Peppar Till servering : 1 paket bacon Gräslök Rensa bort blasten och skölj blomkålen  och skär den i mindre bitar. Hacka löken.  Fräs blomkålen och löken i smör några minuter. Tillsätt vatten, buljong och grädde och koka ca 20 min till blomkålen är mjuk.  Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Toppa med knaperstekt bacon och gräslök. Gärna ett gott bröd till smakar gott 😋