Inlägg

Visar inlägg från juli 14, 2019

Barnens spaghetti och köttfärssås

Bild
En riktigt mild köttfärssås som passar bra för munnar som är känsliga för smaker 🙂
500 g blandfärs 3-4 msk delikatesskryddad tomatpuré Ca 2-3 dl vatten Ca 1-2 dl grädde Salt, peppar
Stek färsen klar och tillsätt tomatpurén och blanda. I med vattnet och sedan grädden. Kolla konsistensen hur du vill ha den. Smaka av med salt och peppar och låt småputtra medan pastan kokar.  Servera med lite riven ost, här mozzarella men funkar med vad som du tycker är gott.  Se till att ha salt och pepparkvarn på bordet för de som vill ha lite mer av det 🤗

Pizza med fläskfilé och bearnésås

Bild
Att jag älskar pizza är ingen hemlighet och ingen kan ha missat det vid det här laget 😜 Här är en med fläskfilé å beasås, hur gott 😋🥰
Pizzadeg: Ca 6,5 dl tipo 00  12 g jäst 3 dl vatten, lite kallare än ljummet  2 msk olivolja Salt
Kör i ca 20 min i maskin. Jäs 4 Tim under plastfolie minst. 
Blir 2 runda pizzor. Tryck ut degen för bästa resultat, då får du en luftig och fin deg. Kavla INTE. För tjockare botten, låt Efter jäsa ca 1 tim efter den tryckts ut. 
Pizzasås i botten, recept här. Så riven mozzarella, oregano och lite cayennepeppar på osten. 
Så på med fläskfilébitar som brynts lätt med lite salt och peppar. Eventuellt tunna tomatskivor. 
6-8 min på 275 grader på pizzafunktionen. Använder pizzasten. Längst ned i ugnen. 
Servera med beasås på, recept här

Potatisbullar med bacon och lingon

Bild
Potatisbullar är ju bara såå gott och som tur är inte alls svårt att laga själv 😊 Jag tycker de blir godast när de får gå färdigt i ugnen en stund, men det går oxå bra att steka dom helt färdiga i stekpannan om man föredrar det 👌
Potatisbullar:
1,2 kg potatis av mjölig sort 2 äggulor  1 ägg 0,5 dl mjöl Salt Vitpeppar
Skala potatis och koka den mjuk. Det går snabbast om man delar den i små tärningar först.  Häll av vattnet och pressa potatisen genom en potatispress. 
Tillsätt alla ingredienser och rör ihop. Smaka av med salt och peppar. 
Hetta upp en stekpanna med smör.  Använd lite kallt vatten på händerna när du gör iordning bullarna så de inte fastnar i handen. 
Jag tycker det är enklast att ta en matsked med potatissmet och lägga i stekpannan och sedan använda handen/fingrarna och trycka till till en bra form.  Men du kan forma färdigt i handen oxå om du vill. Stek på båda sidor till en fin gyllene färg. Lägg över på en plåt och ställ in mitt i ugnen på ca 180-200 grader i 5-10 min. Håll koll …