Inlägg

Visar inlägg från april 19, 2020

Bakpotatis med krämig baconröra

Bild
Här är det bara att välja en färskost med de smakerna du själv föredrar. T.ex en med parmesan och så bacon till det 😋 Idag föll det på dessa smaker 😊
Bakpotatis1 paket Färskost med Rostad paprika 1 paket Färskost med gräslök och purjolök  2 paket bacon Salt peppar
Gör bakpotatisen i ugnen. 210 grader i ca 1 tim beroende på hur stora eller små de är. 
Stek baconet och låt rinna av och svalna. Hacka upp i mindre bitar. 
Ta osten och lägg i varsin skål. Fördela baconet i skålarna och rör runt. Smaka upp med salt och peppar. 
När bakpotatisarna är klara så vira in de i folie. Gör ett kryss och tryck upp potatisen. Lägg i bacon röra i varje potatis. Toppa med lite bacon. 

Fiskgratäng med makaroner

Bild
1 paket torsk, ca 400g
2 lagerblad 20 svartpepparkorn  20 vitpepparkorn  Salt
Koka upp en kastrull med vatten och rikligt med salt och övriga kryddor. Sätt plattan på 1 och lägg i fisken. Sätt på locket och låt stå i 5-6 minuter. 
Ta upp fisken och dela i mindre bitar. 
2 dl idealmakaroner  Koka makaronerna men ta dom ca 2 min innan de är klara. Häll av. 
Sås: 2-3 msk smör 2-3 msk mjöl 4-5 dl mjölk 2 ägg Salt  Malen vitpeppar  Muskotnöt
Sära på gulan och vitan i äggen. Vispa vitorna hårt. 
Lägg smör i en kastrull och smält. Vispa ner mjölet och häll på lite mjölk i taget under vispning. Låt småkoka i ca 5 minuter så mjölsmaken släpper. Smaka av med salt, vitpeppar och riv i muskotnöt.  Låt såsen svalna lite. Rör ned äggulorna och vänd sedan ner vitorna försiktigt. 
Lägg i makaronerna och fisken i såsen och rör runt. 
Smörj en ugnsform och häll i fisk och sås landningen. 
Riv ca 2-3 dl ost och blanda med ca 1-1,5 dl ströbröd. Strö över allt. 
Ställ längst ned i förvärmd ugn på 180 grader i ca 35-40 min. 
Serv…

Honungsmarinerad fläskfilé

Bild
Denna fläskfilé blev supergod och ena sonen som älskar fläskfilé sa att denna var den godaste jag gjort så det blev en lyckad middag 😊

Marinad:
2 msk rapsolja  2 msk balsamvinäger  1 msk soja 2-3 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta i bitar 0,5 torkad chili, skär ned Peppar
Rör ihop marinaden. Denna räckte till en fläskfilé på ca 600 g och 2 karréer. 
Anda fläskfilén och gnid in den i salt.
Lägg filén i en bunke eller fryspåse och häll på ordentligt med marinad och massera in marinaden. Låt stå minst 1 timme i kylen eller gärna längre, över natt.
Grilla filén till färg först på direkt värme och lägg över den på indirekt till önskad temp.

Kall citron--och honungssås

Bild
Behövde ha något såsaktigt till grillat och var inte sugen på varm sås. Så blandade ihop lite av vad som fanns hemma och med tanke på att köttet var honungsmarinerat spann jag vidare på det.
2 msk creme fraiche  1 msk flytande honung  Skalet från 1 citron  1 msk citronsaft Salt Peppar 
Blanda allt och smaka upp med salt och peppar 😊