Fiskgratäng med makaroner









1 paket torsk, ca 400g
2 lagerblad
20 svartpepparkorn 
20 vitpepparkorn 
Salt

Koka upp en kastrull med vatten och rikligt med salt och övriga kryddor. Sätt plattan på 1 och lägg i fisken. Sätt på locket och låt stå i 5-6 minuter. 

Ta upp fisken och dela i mindre bitar. 

2 dl idealmakaroner 
Koka makaronerna men ta dom ca 2 min innan de är klara. Häll av. 

Sås:
2-3 msk smör
2-3 msk mjöl
4-5 dl mjölk
2 ägg
Salt 
Malen vitpeppar 
Muskotnöt

Sära på gulan och vitan i äggen. Vispa vitorna hårt. 

Lägg smör i en kastrull och smält. Vispa ner mjölet och häll på lite mjölk i taget under vispning. Låt småkoka i ca 5 minuter så mjölsmaken släpper. Smaka av med salt, vitpeppar och riv i muskotnöt. 
Låt såsen svalna lite. Rör ned äggulorna och vänd sedan ner vitorna försiktigt. 

Lägg i makaronerna och fisken i såsen och rör runt. 

Smörj en ugnsform och häll i fisk och sås landningen. 

Riv ca 2-3 dl ost och blanda med ca 1-1,5 dl ströbröd. Strö över allt. 

Ställ längst ned i förvärmd ugn på 180 grader i ca 35-40 min. 

Servera gärna med kokt potatis, rivna morötter med citron och skirat smör. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning