Gyros
Här har jag provat gyros på rotisserie och det blev ju fantastiskt gott. Serverades med hemmagjorda gyrospita, tzatziki eller kebabsås, pommes, tomat, sallad, rödlök och gurka. 2 kg fläskkarré, hel 1 dl olivolja 3 msk saft från citron 1 kruka timjan 1 kruka rosmarin 1 kruka oregano 2 vitlöksklyftor 2 msk flytande honung Salt Svartpeppar Skär upp karrén i tunna skivor. Lägg i en bunke och salta gott. Finhacka de färska örterna. Lägg de i en skål. Finhacka vitlöken eller som jag gör, skär upp i större bitar och låt de ligga med, ta isåfall ut dom när det är dags att grilla. Häll på olivolja, citronsaft och honung. Salta och dra några rundor med pepparkvarnen. Blanda och häll över köttet. Gå i med händerna och massera in marinaden ordentligt i köttet. Sätt på plast och låt stå i kylen minst 2 timmar och dra till sig smakerna men helst över natten. Tänd upp grillen för indirekt grillning. Jag la briketter på båda sidor och lämnade mitten fri. Ställ en aluminiumsform i mitten på bo...