Kokt torsk med äggsås
Koka upp en kastrull vatten med gott med salt i, lagerblad, jag tog 2 för de var så små. 20 svartpepparkorn och 10 vitpepparkorn. Lägg i fisken och låt sjuda under lock till fisken är vit och fin, ca 8-10 min. Äggsås: 2 msk smör 2-3 msk mjöl Mjölk- till en fin kosistens 4 hårdkokta ägg Salt Peppar 3-4 msk finhackad persilja Eventuellt 1/2 fiskbuljong Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa till en klump. Tillsätt då mjölk. Ta så mycket mjölk som du tycker beroende på hur tunn eller tjock du vill ha såsen. Lägg i fiskbuljongen. Låt småputtra. Mosa under tiden de skalade äggen med en gaffel och finhacka persiljan. Tillsätt när såsen puttrat i ca 10 min. Smaka upp med salt och peppar. Serveras med pressad potatis och gröna ärtor.