Lyxig helgfrukost

Har du kvar pizzadeg som legat i kylen så kan den förvandlas till luftiga å goda frukostfrallor. 
Annars är det bara å skära upp frukter å pålägg å smälla upp på fat. Koka ägg eller varför inte göra en äggröra? 


Recept på frallorna:
Snabb Pizzadeg:
1/2 jäst
Ca 6-7 dl Manitoba Cream
3 dl ljummet vatten
Salt
2 msk olivolja
Blanda å låt gå i maskin 20 min. Jäs i 2- 4 tim. Under plast å bakduk
Dela degen i 2 och forma till 2 runda bollar. Lägg i form med plast över och in i kylskåpet över natten.
Ta ut ur kylen ca 1 tim innan. Knåda och dela upp å laga runda bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. In mitt i ugnen på 225 ° i 10-12 min.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås