Ska vi äta något extra gott eller bjuda gäster blir det gärna grytornas Rolls Royce- Bouef Bourgoignon med gratinerat mandelpotatismos och hemmabakad baguette med flingsalt. Enkelt att laga och mycket smakfullt. Min Bouef Bourgoignon sån ca då jag höftar mest: 1,2 kg högrev Ca 5 dl vatten 4 dl rödvin Ca 2 msk oxfond med rödvin 1,5 mörk oxbuljong 3 lagerblad 1 msk tomatpuré Ca 2 tsk timjan 2 msk mjöl Ca 3 stora morötter 1 nät steklökar Ca 250 g färska champinjoner 1 paket bacon Färsk timjan Salt och peppar. Rensa och putsa högreven och skär i bitar. Bryn i smör i omgångar och lägg över i en gryta. När allt är brynt så vattna ur pannan med ca 1 dl av vattnet och häll sedan över det i grytan. Salta och peppra. Strö på mjölet, rör om om och häll på resten av vattnet och i med vinet. Lägg i lagerblad, torkad timjan, buljong och fond. Fräs tomatpurén i lite olja tills den börjar mörkna i färgen, lägg då i den i grytan. Koka upp och låt småkoka under lock i 1 tim...
Kommentarer
Skicka en kommentar