Stekt kycklingfilé med ugnsbakade rotfrukter


Stekt kycklingfilé med ugnsbakade rotfrukter och citronkräm
Rotfrukter:
2 sötpotatisar i klyftor 
1 fänkål i bitar
3 morötter i bitar 
6-7 rödbetor i klyftor
Skala och skär upp grönsakerna. Vänd sötpotatisen i maizena. Lägg allt i en långpanna, ringla över gott med olivolja och på med flingsalt och kvarnpeppar. In mitt i ugnen på 220 grader i 30-45 min.
Citronkrämen:
2 msk turkisk yoghurt
1-2 msk creme fraiche
Skal från 1 citron
2 tsk flytande honung
Salt
Peppar
Blandade örter
Smaka upp med citronsaft
Ställ in i kylen till servering.
Kycklingen:
Krydda med salt och citronpeppar och lägg i en het stekpanna med smör. Lägg i en skalad vitlöksklyfta och färsk timjan. Skvisa över färsk citronsaft. Stek färdigt på båda sidor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås