Bearnaisesås

Beasås:
250 g smält smör
6 äggulor
1/2 dl rödvinsvinäger
10-12 hela vitpepparkorn
1 dl vatten
2-3 små eller 1 stor schalottenlök
Färsk dragon
Färsk persilja

Koka upp vatten till vattenbad.

Skär upp lök och ha i en kastrull med rödvinsvinäger, vatten, vitpepparkornen och några kvistar var av dragon och persilja.

Koka upp och låt reducera till lite mindre än hälften är kvar.
Sila över det till en annan kastrull eller bunke.
Vispa ner äggulorna å ställ kastrullen/bunken i vattenbadet eller direkt på spisen, det är vilket du föredrar. Jag gör på spisen men använd vattenbad om du är osäker.

Vispa till den tjockleken du vill ha. Ta bort från vattenbadet.

Börja hälla i smöret i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Lite i taget. Ta inte med bottenlaget.
Smaka upp med finhackad dragon, persilja, salt och peppar.

Vill du ha annan smak så kan du ta i t.ex lite cayennepeppar eller chipulver, det är oxå väldigt gott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås