Kroppkakor
Kroppkakor
Jag tog lite på en höft men sån ca:
1kg potatis av mjölig sort
250g rimmat fläsk
1 gul lök
3 äggulor
2-4 dl mjöl
Ca 50-60g smält smör
Salt
Kryddpeppar (allehånde)
250g rimmat fläsk
1 gul lök
3 äggulor
2-4 dl mjöl
Ca 50-60g smält smör
Salt
Kryddpeppar (allehånde)
Skala och koka potatis. Pressa sedan potatisen med en potatispress, låt svalna lite.
Skär ned fläsket i små tärningar och hacka löken. Stek detta i en panna med smör. Krydda med Kryddpeppar. Ställ åt sidan.
Blanda i äggulor, salt och mjöl, lite i taget och smör i den pressade potatisen till en deg. Forma till en lång korv å dela i bitar. Jag fick 14 bitar.
Laga en liten grop å lägg i fläsk- och lökblandning. Vik ihop så fyllningen täcks.
Laga en liten grop å lägg i fläsk- och lökblandning. Vik ihop så fyllningen täcks.
Lägg i kokande vatten med salt i. Jag kokade 4 st i taget. När de flyter upp till ytan får de koka i ytterligare ca 6 min. Ta upp med hålslev.
Serveras med lingon och brynt smör.
Kommentarer
Skicka en kommentar