Pizza på grillen
Här har gjort pizzan på en pizzasten på grillen, det blir fantastiskt gott. Jag blandar kol och briketter och lägger det i en cirkel utmed kanterna i grillen så stenen hamnar inuti cirkeln. Är kolet direkt under stenen blir pizzan bränd på en gång.
På denna pizzan har jag pizzasås, riven mozzarella och rökt skinka i tunna skivor. När pizzan gräddat färdigt så lägger jag på ruccola och picklad rödlök som är picklad i en 1 2 3 lag.
Tiden på pizzan varierar, håll koll på undersidan så den inte blir bränd.
Pizzadeg:
20 g jäst
3 dl ljummet vatten
Ca 7- 8 dl pizzamjöl
2msk olivolja
Salt, vanligt + flingsalt
20 g jäst
3 dl ljummet vatten
Ca 7- 8 dl pizzamjöl
2msk olivolja
Salt, vanligt + flingsalt
Rör ut jäst och vatten till jästen löst upp sig. Tillsätt ca 6 dl mjöl och det andra. Kör på hastighet 2 i ca 10 min. Fyll på med mjöl, lite i taget till degen så vitt släpper bunken. Den ska vara lite kladdig men fullt hanterlig.Kör degen sammanlagt 20-25 min i maskin. Lägg plastfolie över och jäs ca 4 tim.
Kommentarer
Skicka en kommentar