Pizza med lufttorkad skinka och ruccola

Pizzadeg:
Ca 7-8 dl Manitoba Cream (ett mjöl för pizza som finns i Sverige)eller tipo0 mjöl
12g jäst
3,5dl vatten, lite kallare än ljummet 
Salt, jag blandar både flingsalt och vanligt salt
Kör i ca 20 min i maskin. Jäs 10-12 tim. under plastfolie och handduk.
Dela upp i 3 delar, 250-260 g. brukar vara bra. Forma till runda bollar och lägg bredvid varandra i en form. Plasta och ställ in i kylen 2-3 dagar. Håller sig längre dock. 
Blir 3 runda pizzor (eller 2 om man vill ha lite större och tjockare). Tryck ut degen för bästa resultat, kavla INTE.
På denna är det pizzasås, riven mozzarella och färska champinjoner. Lägg på lufttorkad skinka och ruccola när den är klar. 
På pizzasten i ugnen eller på grillen. I ugnen ställ stenen på gallret längst ned i kall ugn. Sätt på maxvärme på Pizza funktion (undervärme med fläkt) och låt stå i 45 min till stenen är ordentligt varm. 
Pizzan ca 6-10 min. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås