Smörgåstårta

Våren närmar sig och festligheter med den, då brukar smörgåstårta vara ett säkert kort att bjuda på.

 Smörgåstårta:

2 pkt jättefranska (vitt rostbröd)- skär bort kanterna
3-4 burkar ananas i bitar
2 pkt rökt skinka i tunna skivor
1 tub majonnäs
2 burkar creme fraiche, 5 dl styck

Skär ananasen i lite mindre bitar om dom är stora och blanda med majonnäs och creme fraiche. Klipp eller skär ned skinkan. Blanda. Bred ut hälften jämt över botten (långplåt lägg bröden tätt intill varandra så det fyller plåten). Lägg på ett nytt lager med bröd och bred ut resten av blandningen.

Toppen-
1 paket Philadelphia vitlök & örter 300 g
2 burkar creme fraiche  5 dl styck
1 tub majonnäs
4 paket pepparsalami- jag använder grilstad

Blanda ingredienserna och klipp eller skär ned salamin- blanda. Täck sidorna runt om och bred på toppen, snåla inte! (Jag använde inte riktigt allt, blev lite kvar). Täck sedan tårtan med plastfolie och ställ i kylen över natten- viktigt så att den får satt sig och inte blir rinnig.

Garnera innan servering, jag använde:
Physalis
Rökt skinka, tunna skivor
Pepparsalami
Gurka
Coctailtomater
Apelsinskivor
Brieost
Port salut
Hushållsost
Druvor
Klippt persilja över allt
Täck sidorna med rucolasallad

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning