Kotletter och grönsaker i tagine



Kotletter och grönsaker i Tagine serveras med potatis
Skölj kotletterna i kallt vatten för att eventuellt få bort lösa benflisor. Torka torrt med hushållspapper. Salta och peppra och paprikakrydda runt om.
Bryn kotletterna runt om i smör i stekpanna. Lägg över kotletterna i taginen. Koka ur pannan med ca 3 dl vatten. Häll över kotletterna. Lägg i en köttbuljong.
Av grönsaker använde jag
3 skalade morötter i större bitar
1 broccoli i stora bitar
4 grillade paprikor, jag använde färdiga
Steklökar- ta så många som önskvärt.
Lägg i alla grönsaker runt om ni taginen, salta ordentligt. Lite mer peppar från kvarnen.
Häll på rött vin, 1-3 dl. ca.
Sätt på locket på taginen och ställ längst ned i ugnen på ca 150 grader i ca 2 Tim till benet lossnar från köttet.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås