Frozen cheesecake
Frozen cheesecake är en favorit här hemma.
Recept:
12 digestivekex
3 äggvitor + lite salt
3 dl vispgrädde
3 msk vaniljsocker
3 äggulor
2,5 dl socker
300 g philadelfiaost
Smula kexen fint, jag lägger kexen i en fryspåse och kör med brödkavel. Smält smör, ca 150-200g (prova dig fram, har aldrig tagit exakt mått på smöret) och blanda med kexsmulorna så det blir till en massa. Tryck ut i en springform ca 24 cm i diameter.
Vispa äggvitor och saltet hårt (äggvitorna ska vara kvar i bunken när du vänder den upp och ner).
Vispa grädde och vaniljsocker.
Vispa äggulor, socker och osten.
Rör ned grädden i ostsmeten och därefter vänds äggvitorna försiktigt ned i smeten. Häll i formen över kexen.
Frys in över natten.
När man ska servera kan man toppa med det man tycker om.
Kommentarer
Skicka en kommentar