Charkbricka med frukter till buffé

Nu är våren i antågande och med den är det konfirmationstider och studenter. Det vill säga buffétid. Buffé är ju väldigt gott och det finns oftast något för alla och enkelt att göra själv om man inte vill beställa färdigt. Det tar bara lite tid. Här är en buffébricka som jag har gjorde till en 18- års fest förra året. Beräknat till ca 10-15 personer. Senare i vår kommer en ny som jag ska göra till en studentfest. 

Rostbiff och pastrami köpte jag i färskvarudisken, 2 kg rostbiff och 1 kg pastrami.
3 st fläskfiléer- ansa och skära i skivor. Stek i smör med salt och peppar.
6 kycklingfiléer. Använde en färdig marinad av vitlök. Grillade först på direkt värme för färg och sedan gick den färdigt på indirekt värme under lock.
Potatissallad, jag måttade inte men använde en stor gryta full med potatis.
Använde färskpotatis, skrubba, skär i mindre bitar och koka i saltat vatten. Blanda creme fraiche och majonnäs, använde ca 5 dl creme fraiche och nästan en tub majo. Salta och peppra och blanda sedan i den avsvalnade potatisen. Tillsätt purjolök i bitar och smaka av med salt och peppar om det behövs mer.
Grönsallad: isbergssallad 1 st, huvudsallad 1 st, machesallad 1 påse. Gurka, tomater. Ringla över olivolja, flingsalt och salladskrydda.
Pastasallad: halv påse spiralpasta- koka. Gurka, tomater, isbergssallad, majs, ost i kuber.

 Melon- och fetaostsallad:
Halv vattenmelon, jordgubbar skivade till du tycker det ser bra ut. Olivolja, lite flingsalt och lite chiliflakes, toppa med fetaost med havssalt.
Sedan frukt och bär på brickan: 3 ananas, 4-5 kiwi, 2 vattenmeloner, 2 honungsmeloner, 1 galiamelon, 2 cantaloupemeloner, brieost, ost med valnötter, 1 melon jag inte minns namnet på, 3 passionsfrukter, 1 ask gröna druvor, 1 ask röda druvor, 2 röda paprika, jordgubbar 1- 1,5l, 1 granatäpple som jag har strött över allt på slutet.
Bakade även baguetter, några med flingsalt och några med vitlökssmör. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning