Baconlindad fläskfilé med ugnsrostad potatis

Till helgen tycker vi om att äta lite extra gott och ofta blir det fläskfilé av något slag. Dels är det så gott och dels är det lätt att variera. Här är en av våra varianter. 
Fläskfilén:
Ansa den från hinnor och skär i den tjockleken du tycker om. Salta och peppra runt omkring och linda en baconskiva runt, fäst med tandpetare. Uppepå tar vi lite flingsalt. Stek sedan i smör till den är klar. 
Rostad delikatesspotatis i ugn:
1 påse delikatesspotatis (ca 1 kg)
Olivolja
Färsk timian
Färsk rosmarin
Peppar
Flingsalt
Skölj av potatisen och dela i 2. Lägg i en långpanna. Peppra. Ringla över olivolja och smaksätt med flingsalt och örterna. In mitt i ugnen på ca 200 grader ca 1 tim. Rör runt då och då.
Servera med sparris och bearnésås eller chilimajonäs. 
Chilimajonäs:
3 ägg
1 tsk dijonsenap
1-2 tsk vitvinsvinäger 
Lite salt
Rapsolja
Sambal oelek
Knäck äggen i en behållare. Ha i salt, senap, vinägern och 1 dl olja. Mixa med en stavmixer och fyll sedan på med olja till den konsistensen du vill ha. Smaka av med sambal oelek. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning