Smashad potatis med prästost och svart vitlök
Smashed potatis: 1 kg amandinepotatis Olivolja 2 klyftor av svart vitlök Flingsalt Peppar Prästost Olivolja Persilja Börja med att koka potatisen med skalet på i saltat vatten till potatisen nästan är helt genomkokt. Häll av vattnet. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och låt den svalna lite. När den svalnat så ta en gaffel och tryck till varje potatis så den blir lite platt. Häll på olivolja överallt. Ta på flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Riv över ost, jag tog prästost men ta det du har och tycker om, t.ex parmesan. Riv överallt, gör inget om det kommer på plåten, det blir härlig crisp. Lägg vitlöksklyftorna på plåten. Sätt in i varmluftsugn på 220 grader i ca 20 min till potatisen börjar få fin färg och osten lite krispig. Ta ut och toppa med lite hackad persilja.