Inlägg

Visar inlägg från mars 14, 2021

Smashad potatis med prästost och svart vitlök

Bild
Smashed potatis: 1 kg amandinepotatis Olivolja 2 klyftor av svart vitlök Flingsalt Peppar Prästost Olivolja Persilja  Börja med att koka potatisen med skalet på i saltat vatten till potatisen nästan är helt genomkokt. Häll av vattnet. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och låt den svalna lite. När den svalnat så ta en gaffel och tryck till varje potatis så den blir lite platt. Häll på olivolja överallt. Ta på flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Riv över ost, jag tog prästost men ta det du har och tycker om, t.ex parmesan. Riv överallt, gör inget om det kommer på plåten, det blir härlig crisp. Lägg vitlöksklyftorna på plåten.  Sätt in i varmluftsugn på 220 grader i ca 20 min till potatisen börjar få fin färg och osten lite krispig. Ta ut och toppa med lite hackad persilja.

Laxpaket

Bild
Allt i ett paket gör middagen snabb och lättlagad i en stressig vardag. Här tar man sina favoritgrönsaker eller som jag gjorde, det man har hemma. Perfekt för kylskåpsrens ☺️ 2 laxfiléer Ca 0,5 Purjolök 6 gröna sparrisar 1 citron Några små färskpotatisar Några broccolibuktter Några små coctailtomater Salt Citronpeppar Smör Dill Börja med att koka potatisen i saltat vatten i 10 min. Gör under tiden iordning paketen. Ta 2 stora folieark och lägg några smörklickar i botten. Skiva upp citronen och fördela skivorna på arken. Skär upp purjon och dela tomaterna. Lägg de på och runt citronerna. Lägg sparrisen på och broccolibuketterna runtomkring. Salta grönsakerna.  Salta och peppra fisken. Lägg fisken på allt och fördela den kokta potatisen runtomkring. Lägg på några smörklickar och avsluta med dill. Förslut paketen och lägg i en form eller plåt och ställ in i förvärmd ugn på 200° i ca 20-25 min. Här serverades det med en klick Cremefraiche blandat med dill, finhackad rödlök och salt och pep