Inlägg

Visar inlägg från januari 3, 2021

Pepparsås

Bild
Den här såsen är god till en köttbit 🙂 Justera pepparmängden beroende på hur stark du vill ha den.  3 msk smör 1 gul lök  1 röd paprika  1- 1,5 msk svartpepparkorn 3 msk vetemjöl 3 dl vatten + 1 oxbuljong 1 dl grädde Börja med att rosta pepparkorn i torr och varm stekpanna. När det börjar ryka och det kommer en härlig peppardoft så ta av pannan av plattan och lägg i pepparkornen i en mortel och mortla.  Skär lök och paprika i bitar. Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och paprika. Fräs på det tills det mjuknar lite. Häll då på pepparn och rör runt. Blanda buljongen med vattnet och häll på, rör runt. Låt sedan småputtra i 20- 30 min. Sila av och blanda i grädden. Låt det få ett uppkok. 

Krämig pasta med kyckling, bacon och spenat

Bild
Ett litet plock ihop av vad som fanns hemma. Är det några ingredienser du inte har hemma så uteslut det helt enkelt 🙂 1 schalottenlök  1 vitlöksklyfta  1 paket bacon 3-4 kycklingfiléer Ca 4 dl grädde, jag använde matlagningsgrädde med lägre fetthalt, du tar vilken som passar dig bäst Halv påse babyspenat 1/4 hönsbuljong  Skala schalottenlök och vitlöken. Dela schalottenlöken på mitten.  Strimla kycklingfiléerna. Stek i smör, salta och peppra. Lägg undan.  Stek baconet, strimla och lägg undan.  Lägg i lökarna i pannan och stek på tills de fått färg. Slå på grädden och ta i lite buljong. Låt koka en stund tills det tjocknar. Koka under tiden valfri pasta. Ta ut lökarna. Lägg i kycklingen och baconet. Blanda ner spenat och ta i pastan och blanda runt.  På med riven parmesan om du har det hemma och kvarnpeppar. Servera.