Inlägg

Visar inlägg från juni 23, 2019

Bearnaisesmör

Bild
Ett fantastiskt gott kryddsmör är detta bearnésesmör. Gillar man såsen gillar man garanterar denna. Så gott på en god grillad köttbit.
4 schalottenlökar  0,5 dl vitvinsvinäger  1 dl vatten 15-20 vitpepparkorn En kvist från färsk dragon  Ett par kvistar från färsk persilja
Skala och hacka löken. Behöver inte vara fint, det ska silas bort sen. Lägg i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Koka upp och reducera till det bara är lite vätska kvar. Sila av och låt kallna. 
2 äggulor 200 g smör, rumsvarmt  Finhackad persilja Finhackad dragon Salt Vitpeppar 
När den avsilade vätskan har kallnat så blanda in äggulorna med en gaffel och häll ner det i smöret. Blanda ordentligt, tar lite tid. Blanda i örterna och smaka av med salt och vitpeppar. 
Lägg i en bit plastfolie och rulla ihop till en korv. Lägg i kylen minst en timme. Går utmärkt att frysa. 

Jordgubbsmilkshake

Bild
4 kulor vaniljglass200 g färska jordgubbar 1 dl mjölk 1 tsk vaniljsocker
Blanda i en mixer till en slät milkshake. Slå upp i ett stort glas och njut.

Jordgubbspaj

Bild
En riktigt somrig och god jordgubbspaj smakar fantastiskt gott i sommarvärmen. Njut den med Vaniljsås eller glass.
Färska jordgubbar, så det täcker botten på formen ordentligt 1 dl brunt socker 2 msk potatismjölSmuldeg:3-4 dl vetemjöl1 dl havregryn 1 dl strösocker 1 dl ljus sirap100 g smör, rumsvarmt Lite saltBörja med att skära jordgubbar i skivor. Lägg i en pajform eller annan ugnsfast form. Blanda brunt socker och potatismjöl. Fördela jämnt över bären. Ställ in i förvärmd ugn på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 min. Blanda under tiden degen. Ta ut formen och rör runt lite. Fördela smuldegen jämnt över och ställ tillbaka i ugnen i ca 15-20 min.