Inlägg

Visar inlägg från juni 23, 2019

Bearnaisesmör

Bild
Ett fantastiskt gott kryddsmör är detta bearnésesmör. Gillar man såsen gillar man garanterar denna. Så gott på en god grillad köttbit. 4 schalottenlökar  0,5 dl vitvinsvinäger  1 dl vatten 15-20 vitpepparkorn En kvist från färsk dragon  Ett par kvistar från färsk persilja Skala och hacka löken. Behöver inte vara fint, det ska silas bort sen. Lägg i en kastrull och blanda i övriga ingredienser. Koka upp och reducera till det bara är lite vätska kvar. Sila av och låt kallna.  2 äggulor 200 g smör, rumsvarmt  Finhackad persilja Finhackad dragon Salt Vitpeppar  När den avsilade vätskan har kallnat så blanda in äggulorna med en gaffel och häll ner det i smöret. Blanda ordentligt, tar lite tid. Blanda i örterna och smaka av med salt och vitpeppar.  Lägg i en bit plastfolie och rulla ihop till en korv. Lägg i kylen minst en timme. Går utmärkt att frysa. 

Jordgubbsmilkshake

Bild
4 kulor vaniljglass 200 g färska jordgubbar 1 dl mjölk 1 tsk vaniljsocker Blanda i en mixer till en slät milkshake. Slå upp i ett stort glas och njut. 

Jordgubbspaj

Bild
En riktigt somrig och god jordgubbspaj smakar fantastiskt gott i sommarvärmen. Njut den med Vaniljsås eller glass. Färska jordgubbar, så det täcker botten på formen ordentligt  1 dl brunt socker  2 msk potatismjöl Smuldeg: 3-4 dl vetemjöl 1 dl havregryn  1 dl strösocker  1 dl ljus sirap 100 g smör, rumsvarmt  Lite salt Börja med att skära jordgubbar i skivor. Lägg i en pajform eller annan ugnsfast form. Blanda brunt socker och potatismjöl. Fördela jämnt över bären.  Ställ in i förvärmd ugn på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 min.  Blanda under tiden degen.  Ta ut formen och rör runt lite. Fördela smuldegen jämnt över och ställ tillbaka i ugnen i ca 15-20 min.