Inlägg

Visar inlägg från juli 7, 2019

Pasta Bolognese

Bild
En god pasta är nästan som comfortfood för mig. Med hemmagjord fond blir denna rund och god i smaken. 
Om ni har följt flera av mina recept så har ni kanske  sett att jag ofta använder vitlök men då i hela klyftor. Anledningen till det är enkel, jag gillar vitlök men jag gillar inte den pressade som gärna blir bitter i min mun och jag gillar inte när vitlöken dödar maten genom att ta över alla andra smaker. Den ska finnas med som smaktillsättning men inte mer, för min del.  Så är det så att du vill prova mina recept men fullkomligt älskar vitlök så för all del, pressa den, finhacka den, ta fler. Det är upp till varje mun 😊
4-500 g färs1 gul lök, finhackad  1 finriven morot 2 stjälkselleri, i små bitar  0,5 Färsk chili  1 vitlöksklyfta, hel, skalad 1 burk mutti hela plommontomater  0,5-1 tomatburk med vatten.  1 dl vitt vin eller rött 4-5 msk mutti tomatpuré  4-5 tärningar av köttfond (jag har min i istärningspåsar. Ta en buljongtärning om du inte har egen fond) recept här 1-2 lagerblad Smaka av me…