Helstekt kyckling med ugnsrostade rotfrukter
1 hel kyckling Salt Svartpeppar Smörklickar Chiliflakes Persilja 2 vitlöksklyftor Rotfrukter: 3-4 bakpotatis med skalet på 4-5 Rödbetor 3 stora Morötter 1 fänkål 1 rödlök 1 påse flower sprouts 1 vitlöksklyfta Olivolja Flingsalt Torka kycklingen torr med hushållspapper och gnid in den i salt och peppar. Behåll skalet på vitlöksklyftorna och tryck till dom lite. Stoppa de försiktigt in under skinnet. Stoppa sedan in några smörklickar och på med lite persilja och chiliflakes. Lägg kycklingen på ett ugnsgaller. Under gallret använder jag en plåt som jag har i 1 morot i bitar, avskäret från fänkålen + fänkålsdillen, 1 gul lök i större bitar och vatten. Detta blir grunden till såsen. Ställ in i ugnen på ca 180- 200° varmluft. Hur lång tid det tar beror på storlek på kycklingen och hur din ugn är, men den ska hålla 82° vid lårbenet. Håll koll på vattnet i plåten under, om det bort så fyll på lite mer. Rotfrukter: Skär potatisen i klyftor. Skala morötter och rödbetor och skär i ...