Inlägg

Visar inlägg från oktober 18, 2020

Snabba örtkycklingen med vinsky

Bild
Snabb, god och lättlagad, perfekt kombination 😊 Jag tog inga mått men gjorde ung såhär: 4 kycklingfiléer Ca 2-3 msk Olivolja 1 vitlöksklyfta 1 clementin Ca 1 dl mousserande vin Salt Citronpeppar ca 0,5 dl fryst hackad persilja Färsk timjan och rosmarin, finhacka 1 hönsbuljong Ca 2 dl vatten Lägg kycklingen i en bunke och häll på olivolja. Krydda med kryddorna och lägg i örterna. Blanda runt. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen ordentligt runt om. Pressa över Saften från en clementin. Häll på vinet och sedan vattnet och lägg i buljongtärningen, låt stormkoka ett par minuter. Sänk sedan värmen och sätt på locket. Låt det puttra en liten stund. Kolla så att kycklingen är genomstekt och smaka upp med eventuellt mer salt. Sila skyn. Serverades med basmatiris och grillad paprika och haricot verts.