Snabba örtkycklingen med vinsky






Snabb, god och lättlagad, perfekt kombination 😊

Jag tog inga mått men gjorde ung såhär:

4 kycklingfiléer
Ca 2-3 msk Olivolja
1 vitlöksklyfta
1 clementin
Ca 1 dl mousserande vin
Salt
Citronpeppar ca 0,5 dl fryst hackad persilja
Färsk timjan och rosmarin, finhacka
1 hönsbuljong
Ca 2 dl vatten

Lägg kycklingen i en bunke och häll på olivolja. Krydda med kryddorna och lägg i örterna. Blanda runt.

Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen ordentligt runt om. Pressa över Saften från en clementin. Häll på vinet och sedan vattnet och lägg i buljongtärningen, låt stormkoka ett par minuter. Sänk sedan värmen och sätt på locket. Låt det puttra en liten stund. Kolla så att kycklingen är genomstekt och smaka upp med eventuellt mer salt. Sila skyn.

Serverades med basmatiris och grillad paprika och haricot verts.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås