Fläskfilégryta





Fläskfilé är ju som bekant något vi äter ganska mycket av. Just för att det dels är gott och dels för att det är så lätt att variera. Här är en välsmakande gryta. 

7-800 g fläskfilé/indrefilet av svin 
200 g färska champinjoner 
8-10 soltorkade tomater
1-2 tsk dijonsenap
2 tsk soya 
1 paket bacon
1 köttbuljongtärning
3-4 msk finhackad färsk persilja
2 dl vatten
2 msk creme fraiche, jag tycker den med soltorkad tomat och fetaostsmak är god men har jag vanlig hemma kör jag på den 
4 dl grädde
Salt
Peppar 


Börja med att ansa fläskfilén och skär den i bitar. 
Stek baconet och lägg undan på tork papper. Skär i mindre bitar. 
Strimla de soltorkade tomaterna och dela på champinjonerna, jag föredrar ganska stora bitar om det är någon som ej tycker om för då är de lätta att plocka ut. 
Finhacka persiljan. 
Bryn på fläskfilén i smör i en stekpanna på båda sidor, salta och peppra. 
Lägg över i en gryta efterhand som de blir klara. 
Stek champinjonerna i smör till de börjar få fin färg, lägg då i de strimlade tomaterna och låt de snurra med ett par minuter. Lägg över i grytan. 
Koka nu ur stekpannan med vattnet, häll över grytan. Tillsätt övriga ingredienser och låt det få ett uppkok. Låt sedan puttra på låg värme t.ex medan man kokar riset. Smaka eventuellt upp med mer salt och peppar om det behövs. 
Här serverat med basmatiris. 

Kommentarer

  1. Denne både ser og høres veldig god ut. Må nok prøves en dag.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås