Helstekt oxfilé
Oxfilé är gott både till helg och fest. Här är den serverad med hemmagjord bearnésås och potatisrosor.
Oxfilén:
Ca 1 kg oxfilé, rumstempererad
Smör til stekning
Färsk timjan
1 vitlöksklyfta, skalet på och ge den en knack med kniven
Salt
Peppar
Stektermometer
Börja med att rensa filén. Torka torr med hushållspapper. Gnid sedan in den i salt och peppar.
Smält smör i en stekpanna och bryn på oxfilén runt om. Lägg i timjan och vitlöken. Ös på med smöret.
När filén fått en fin yta så lägg över den i en ugnsform. Stick in termometern. Ställ in den i en förvärmd ugn på 125 grader mitt i ugnen och låt stå till önskad temp på köttet. Ta ut och låt vila ca 20 min innan du skär upp köttet. Servera med dina favoriter.
Kommentarer
Skicka en kommentar