Fisksoppa
1 morot
1 lök
1/2 fänkål
En bit purjolök
En hel skalad vitlöksklyfta
Ca 3-4 msk tomatpuré
3 dl vitt vin
4 dl egengjord räkfond
1 burk mutti plommontomater
1 stort eller 2 små lagerblad
Ca 2 msk finhackad färsk bladpersilja
Salt
Peppar
Lite cayennepeppar
Ca 2 dl grädde
Ca 400 g torskfilé, skär i kuber, salta
Skär allt utom vitlöken i små fina bitar.
Hetta upp en gryta med olja och ta i grönsakerna, fräs på några minuter utan att det tar färg. Ta i tomatpurén och fräs nån minut till.
Slå sedan i vinet, fonden och tomaterna. Lägg i lagerblad och persilja. Tillsätt salt, några varv med pepparkvarnen och lite cayennepeppar. Koka upp och låt sedan småputtra under lock i 30 min.
Tillsätt då grädden och koka ca 5 min till. Ta nu ut vitlöksklyftan. Mixa soppan slät.
Lägg i fisken, låt sjuda under lock ca 5-7min. eller till fisken är klar.
Servera med ett gott bröd och eventuellt aioli.
Kommentarer
Skicka en kommentar