Fisksoppa

1 morot
1 lök
1/2 fänkål
En bit purjolök 
En hel skalad vitlöksklyfta 
Ca 3-4 msk tomatpuré 

3 dl vitt vin
4 dl egengjord räkfond
1 burk mutti plommontomater
1 stort eller 2 små lagerblad 
Ca 2 msk finhackad färsk bladpersilja
Salt
Peppar
Lite cayennepeppar 
Ca 2 dl grädde
Ca 400 g torskfilé, skär i kuber, salta
Skär allt utom vitlöken i små fina bitar. 
Hetta upp en gryta med olja och ta i grönsakerna, fräs på några minuter utan att det tar färg. Ta i tomatpurén och fräs nån minut till. 
Slå sedan i vinet, fonden och tomaterna. Lägg i lagerblad och persilja. Tillsätt salt, några varv med pepparkvarnen och lite cayennepeppar. Koka upp och låt sedan småputtra under lock i 30 min. 
Tillsätt då grädden och koka ca 5 min till. Ta nu ut vitlöksklyftan. Mixa soppan slät. 
Lägg i fisken, låt sjuda under lock ca 5-7min. eller till fisken är klar. 
Servera med ett gott bröd och eventuellt aioli. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås