Pizza Bianco med kantareller
En vit pizza med hösttema 🍁🍂🍄 Med smak av smörstekta kantareller och västerbottenost kan det inte bli fel 😋 Ät som den är eller ställ den på bordet på kräftskivan t.ex 😍 Pizzadeg för 2 runda pizzor eller en fyrkantig: 0,5 jäst 3 dl ljummet vatten Ca 6-7 dl pizzamjöl 2 msk olivolja Salt Blanda ut jästen med vatten snabbt. Ta i övriga ingredienser och låt maskinen gå i ca 20 min. Degen ska kännas lite kladdig. Plasta bunken och jäs 1 timme eller längre. Dela degen i 2 och tryck ut degen till en cirkel. Täck med bakduk och efterjäs ca 1 tim. Fyllning till 1 rund pizza: Ca 350 g rensade kantareller En näve färsk finhackad persilja 1 liten finhackad vitlöksklyfta 0,5 röd lök i strimlor Ca 150 g riven västerbottenost Salt Svartpeppar Ca 2 msk Cremefraiche Riv isär svampen och lägg i en kall och torr stekpanna. Sätt på medelvärme och låt gå till svampen släpper vätska och till vätskan försvinner. När svampen börjar knapra till sig lägg då i ett par matskedar smör och persiljan...