Inlägg

Visar inlägg från april 5, 2020

Surdegsbröd

Bild
Äntligen lyckades jag med mitt surdegsbröd. Mitt första bröd blev aldrig riktigt färdiggräddat. Jag fick då till mig att det var underjäst så nu utökade jag jästiden med 13 timmar i kylskåp utöver jäsningen i rumstemperatur. Brödet är förmodligen inte perfekt och experter har nog sina invändningar. Men jag är supernöjd och brödet smakar fantastiskt gott 😋 Jag följde till stora delar recept efter Martin Johansson, på www.paindemartin.se med några justeringar, jag länkar till receptet  här , det är det översta. På punkt 1 använde jag endast rustique stenmalet vårvetemjöl. (detta mjöl användes i resten av baket oxå).  Jag använde flingsalt istället för vanligt salt på punkt 3 och även på punkt 3 så tillsatte jag lite mera vatten då jag tyckte att degen var lite för fast. Svårt å säga hur mycket vatten, men en klunk typ. Degen blev då väldigt kladdig och fastande i fingrarna lite vid hantering. Jag gjorde 4 vikningar efter den första timmen med 30 min mellanrum, sedan fick den jäsa ostört