Kyckling på rotisserie
 
Gjorde hel kyckling på rotisseriet idag. Tog inga mått men jag använde: 1 hel Kyckling ca 1kg Rumsvarmt smör  Finhackad färsk persilja och timjan Saften från 0,5 citron  1 vitlöksklyfta delad i 2 Salt  Svartpeppar 0,5 Färsk chili  Torka kycklingen torr med hushållspapper. Salta. Öppna försiktigt skinnet på bröstet med 1 eller 2 fingrar. Tryck in kryddsmör så långt du Kan under skinnet på båda sidor. Lägg i en halv vitlöksklyfta på varje sida.  Smörj in kycklingen runt om i kryddsmöret.  Fyll upp kycklingen med citronklyftor inuti. Bind ihop vingar och ben.  Tänd grillen för indirekt grillning. Jag fyller upp de sidohållarna som följer med grillen, 1 skorsten går i.  Trä kycklingen på rotisseriet och grilla i ca 1 tim. beroende på storlek och värme. 82° vid lårbenet då är kycklingen klar. Marinerad fänkål: Skär bort toppen och finhacka dillen.  Skär fänkålen i skivor.  Lägg i skål och blanda i 0,5 dl god olivolja, saften från 0,5 citron, fänkålsdillen, salt och svartpeppar. Låt marinera...
 
