Kyckling på rotisserie
Gjorde hel kyckling på rotisseriet idag. Tog inga mått men jag använde: 1 hel Kyckling ca 1kg Rumsvarmt smör Finhackad färsk persilja och timjan Saften från 0,5 citron 1 vitlöksklyfta delad i 2 Salt Svartpeppar 0,5 Färsk chili Torka kycklingen torr med hushållspapper. Salta. Öppna försiktigt skinnet på bröstet med 1 eller 2 fingrar. Tryck in kryddsmör så långt du Kan under skinnet på båda sidor. Lägg i en halv vitlöksklyfta på varje sida. Smörj in kycklingen runt om i kryddsmöret. Fyll upp kycklingen med citronklyftor inuti. Bind ihop vingar och ben. Tänd grillen för indirekt grillning. Jag fyller upp de sidohållarna som följer med grillen, 1 skorsten går i. Trä kycklingen på rotisseriet och grilla i ca 1 tim. beroende på storlek och värme. 82° vid lårbenet då är kycklingen klar. Marinerad fänkål: Skär bort toppen och finhacka dillen. Skär fänkålen i skivor. Lägg i skål och blanda i 0,5 dl god olivolja, saften från 0,5 citron, fänkålsdillen, salt och svartpeppar. Låt marinera...