Kyckling på rotisserie
Rumsvarmt smör
Finhackad färsk persilja och timjan
Saften från 0,5 citron
1 vitlöksklyfta delad i 2
Salt
Svartpeppar
0,5 Färsk chili
Torka kycklingen torr med hushållspapper. Salta. Öppna försiktigt skinnet på bröstet med 1 eller 2 fingrar. Tryck in kryddsmör så långt du Kan under skinnet på båda sidor. Lägg i en halv vitlöksklyfta på varje sida.
Smörj in kycklingen runt om i kryddsmöret.
Fyll upp kycklingen med citronklyftor inuti. Bind ihop vingar och ben.
Tänd grillen för indirekt grillning. Jag fyller upp de sidohållarna som följer med grillen, 1 skorsten går i.
Trä kycklingen på rotisseriet och grilla i ca 1 tim. beroende på storlek och värme. 82° vid lårbenet då är kycklingen klar.
Marinerad fänkål:
Skär bort toppen och finhacka dillen.
Skär fänkålen i skivor.
Lägg i skål och blanda i 0,5 dl god olivolja, saften från 0,5 citron, fänkålsdillen, salt och svartpeppar. Låt marinera ett par timmar. Grilla sedan i ca 8-10 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar