Kyckling på rotisserie













Gjorde hel kyckling på rotisseriet idag. Tog inga mått men jag använde:

1 hel Kyckling ca 1kg
Rumsvarmt smör 
Finhackad färsk persilja och timjan
Saften från 0,5 citron 
1 vitlöksklyfta delad i 2
Salt 
Svartpeppar
0,5 Färsk chili 

Torka kycklingen torr med hushållspapper. Salta. Öppna försiktigt skinnet på bröstet med 1 eller 2 fingrar. Tryck in kryddsmör så långt du Kan under skinnet på båda sidor. Lägg i en halv vitlöksklyfta på varje sida. 

Smörj in kycklingen runt om i kryddsmöret. 

Fyll upp kycklingen med citronklyftor inuti. Bind ihop vingar och ben. 

Tänd grillen för indirekt grillning. Jag fyller upp de sidohållarna som följer med grillen, 1 skorsten går i. 

Trä kycklingen på rotisseriet och grilla i ca 1 tim. beroende på storlek och värme. 82° vid lårbenet då är kycklingen klar.

Marinerad fänkål:

Skär bort toppen och finhacka dillen. 

Skär fänkålen i skivor. 

Lägg i skål och blanda i 0,5 dl god olivolja, saften från 0,5 citron, fänkålsdillen, salt och svartpeppar. Låt marinera ett par timmar. Grilla sedan i ca 8-10 min. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås