Rödkål
Rödkål är en höjdare till julmaten tycker jag och är mycket enkelt att laga själv 🤗 1 stor rödkål 2-3 röda äpplen, jag använder Svenska Ca 1 dl svart vinbärssaft Ribbefett (har du inte köttfond så ta en köttbuljongtärning) Ca 1 dl socker 0,5 dl ättika Ca 2- 3 dl vatten Salt Svartpeppar Strimla kålen i tunna skivor och lägg i en stor kastrull. Riv äpplena och lägg i kastrullen. Salta. Häll på saften, ättika och 2 dl vatten. Låt koka upp och sänk värmen och låt det puttra. Om du inte har ribbefett så tar du i buljongen nu. Har du ribbefett så smaka till i slutet. Kolla om det behövs mer vatten. Jag brukar ha så det är lite mer än hälften med vatten. Sockra och peppra. Blanda. Smaka av under tiden. Låt puttra under lock i ca 1,5 tim. Ta av locket och fortsätt puttra ca 30 min till. Smaka av med ribbefett.