Brysselkålsallad
Denna blev till när jag hade glömt handla hem grönsaker till maten. Då var det bara å leta igenom det som fanns hemma. Och gott blev det 😋
2 dl brysselkål, jag använde frysta, låt de tina lite så det går skära dom
1 röd lök
3 clementiner
1 äpple, jag använde Ingrid Marie som fanns hemma
En näve valnötter
Salt
Ca 1 tsk Crema Balsamico
1-2 msk solrosolja
Smör
Dela brysselkål en i 2. Skala löken och dela i 2. Skär i tunna skivor.
Hacka valnötterna. Skala 1 clementin och dela upp klyftorna. Dela de 2 andra på mitten. Skär upp äpplet i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med olja. Ta i brysselkål en och stek på 1 minut, salta. Ta i löken och smör. Sänk till medelvärme eller lite under. Löken ska inte ta färg direkt. Den ska gå runt till den blir söt och härlig i smaken.
Skvisa över lite balsamico och blanda runt. Skvisa i saften från 2 clementiner. Smaka av om det behövs mer salt.
Ta i äppelbitarna och clementinklyftorna. Stek på ett par minuter till. Häll av och toppa med grovhackade valnötter 😋
Kommentarer
Skicka en kommentar