Rödkål






Rödkål är en höjdare till julmaten tycker jag och är mycket enkelt att laga själv 🤗

1 stor rödkål 
2-3 röda äpplen, jag använder Svenska
Ca 1 dl svart vinbärssaft
Ribbefett (har du inte köttfond så ta en köttbuljongtärning) 
Ca 1 dl socker
0,5 dl ättika 
Ca 2- 3 dl vatten
Salt
Svartpeppar

Strimla kålen i tunna skivor och lägg i en stor kastrull.

Riv äpplena och lägg i kastrullen. Salta. Häll på saften, ättika och 2 dl vatten. Låt koka upp och sänk värmen och låt det puttra. 
Om du inte har ribbefett så tar du i buljongen nu. Har du ribbefett så smaka till i slutet. 

Kolla om det behövs mer vatten. Jag brukar ha så det är lite mer än hälften med vatten. Sockra och peppra. Blanda. 

Smaka av under tiden. 

Låt puttra under lock i ca 1,5 tim.
Ta av locket och fortsätt puttra ca 30 min till.

Smaka av med ribbefett. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås