Rödkål
Rödkål är en höjdare till julmaten tycker jag och är mycket enkelt att laga själv 🤗
1 stor rödkål
2-3 röda äpplen, jag använder Svenska
Ca 1 dl svart vinbärssaft
Ribbefett (har du inte köttfond så ta en köttbuljongtärning)
Ca 1 dl socker
0,5 dl ättika
Ca 2- 3 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Strimla kålen i tunna skivor och lägg i en stor kastrull.
Riv äpplena och lägg i kastrullen. Salta. Häll på saften, ättika och 2 dl vatten. Låt koka upp och sänk värmen och låt det puttra.
Om du inte har ribbefett så tar du i buljongen nu. Har du ribbefett så smaka till i slutet.
Kolla om det behövs mer vatten. Jag brukar ha så det är lite mer än hälften med vatten. Sockra och peppra. Blanda.
Smaka av under tiden.
Låt puttra under lock i ca 1,5 tim.
Ta av locket och fortsätt puttra ca 30 min till.
Smaka av med ribbefett.
Kommentarer
Skicka en kommentar