Inlägg

Visar inlägg från september 22, 2019

Pizzadeg

Bild
Pizzadeg: Ca 7-8 dl tipo 00 eller Manitoba Cream  10g jäst 3,5 dl kallt vatten Salt Kör i ca 20 min i maskin. Jäs 10-12 tim. under plastfolie och handduk. Dela upp i 3 delar, 250-260 g. brukar vara bra. Forma till runda bollar och lägg bredvid varandra i en form. Plasta och ställ in i kylen 2-3 dagar. Håller sig längre dock.  Blir 3 runda pizzor (eller 2 om man vill ha lite större och tjockare). Tryck ut degen för bästa resultat, kavla INTE. Önskar man ännu tjockare resultat så låt degen Efterjäsa efter utformningen. Ca 1 tim under bakduk så har du en tjockare och lite bubblig deg 😊

Pizza med köttfärs och paprika

Bild
En sats pizzadeg. Jäs minst 4 timmar men gärna över natt. Till 2 runda pizzor: 500 g blandfärs  2-3 msk tomatpuré Salt och peppar efter smak Bryn blandfärs en lätt i en stekpanna med smör. Den ska inte bli genomstekt, bara lätt brynd. Annars blir den torr och tråkig i ugnen.  Blanda i tomatpuré och smaka upp med salt och peppar. Färsen ska vara saftig, skulle den verka torr så tillsätt lite vatten, inte för mycket, det ska inte rinna.  Tryck ut pizzadegarna och ta på pizzasås och riven mozarella. Klicka sedan ut blandfärs lite här och var. Ta på strimlad paprika, gärna olika färger om du gillar det. Grädda längst ned i ugnen på en pizzasten på pizzafunktion och högsta värmen. Stenen ska vara i ugnen ca 45 min innan pizzan går in. Pizzadeg  http://williamsmatgrill.blogspot.com/2019/09/pizzadeg.html Pizzasås  https://williamsmatgrill.blogspot.com/2019/04/pizzasas.html