Choronsås
Choronsås är en beavariant med tomatpuré i. Man kan ta i tomatpurén som den är men jag tycker om att rosta den lite först, den får lite mer karaktär och djup då. 300 g smält smör 6 äggulor 1/2 dl rödvinsvinäger 10-12 hela vitpepparkorn 1 dl vatten 3 små eller 1 stor schalottenlök Färsk dragon Färsk persilja 2 msk tomatpuré 1 msk rapsolja Rosta tomatpurén i rapsoljan i ca 1- 1,5 min. Ställ åt sidan. Koka upp vatten till vattenbad. Ta av bladen av kvistarna till dragonen och persiljan. Finhacka och lägg undan. Använd kvistarna i koket. Skär upp lök och ha i en kastrull med rödvinsvinäger, vatten, vitpepparkornen och ett par kvistar var av dragon och persilja. Koka upp och låt reducera till lite mindre än hälften är kvar. Sila över det till en annan kastrull eller bunke. Vispa ner äggulorna å ställ kastrullen/bunken i vattenbadet eller på en platta. Ta vattenbad om du är osäker. Vispa till den tjockleken du vill ha. Ta bort från vattenbadet eller plattan. Börja hälla i smöret i en t...