Inlägg

Visar inlägg från september 29, 2019

Club Sandwich

Bild
Efter träningen igår så var vi dödshungriga gubben och jag. Det var ganska sent, vi 21- tiden och vi hade kycklingfilé i kylen. Så då gjorde vi oss en BLT var, mums.
Kycklingfilé: Valfri krydda, tog bara salt å peppar idag
Bacon, stek först bacon. Lägg på hushållspapper.
Bryn sedan kycklingen runt om i baconfettet.
Lägg över i en ugnsform och ställ mitt i ugnen på 180-200 grader till filén har en innertemp på 72 grader.
Skiva upp och lägg på bröd med:
Smör Majonnäs Sallad Tomter Kycklingfilé Bacon

Kanelbullar American style

Bild
Idag är det ju kanelbullens dag och då var det dags att baka lite. Jag är inte jätteförtjust i kanelbullar 🙈 Jag föredrar vaniljbullar så då tänkte jag att jag gör dom på så kallat amerikanskt vis istället så kanske det blir godare 😁 Och det blev dom 😋😋
Jag provade mig fram till en deg som blev så här:
25 g jäst för söta degar 2,5 dl röd mjölk 1 ägg 0,5 dl strösocker  0,5 dl farinsocker strö 2 tsk kardemumma  100 g smör, rumsvarmt  Ca 8,5 dl mjöl, jag använde Manitoba Cream men går bra med vanligt såklart 
Värm mjölken bara lite, lite kallare än fingervarmt. Häll i en bunke och lös upp jästen.
Tillsätt sockret, kardemumman och ägget. Blanda. Tillsätt nu mjölet, lite i taget och klicka ner smöret lite i taget. Låt maskinen gå i 20 min. Min deg är lite kladdig och glansig. Absolut inte hård och kompakt. Den sitter fast lite lite i botten med det gör inget om det går å jobba med den i händerna utan att det sitter fast. 
Gör degen till en rund boll och lägg i bunken igen. Plasta och jäs i 3 timma…

Mors lapskaus

Bild
Lapskaus var min mormor grym på och jag kommer nog aldrig upp i hennes nivå, men det blir gott nog 🥰 Har aldrig fått något exakt recept av min mormor, det var bara en däsch av ditt och en däsch av datt 😂 Jag tog iallafall mått nu på hur jag gör så jag kan dela det med er 🤗
500 g rimmat sidfläsk 2 fläskkarréer 3-400 g rotselleri  8-10 potatisar 4 morötter Salt Svartpeppar 
Jag vet att sidfläsket är rimmat men jag gnider in det i salt ändå, du gör som du vill 🤗 Gnider in fläsk och karré i salt och peppar. Ibland bryner jag karrén före ibland inte. Lägg i en stor kastrull. Skala rotsellerin och dela på mitten. Lägg i kastrullen. Fyll på med kallt vatten så det täcker allt. Koka upp och skumma av och låt småputtra 2-3 timmar till köttet är mört och släpper benen. Lock på. 
När köttet kokat färdigt så ta upp det på en skärbräda och skär rent köttet från fett och ben. Lägg köttet i en ny kastrull eller gryta. Skär rotsellerin i mindre bitar och lägg i. 
Skala och skär potatis och morötter i mindr…

Veckomeny v. 40

Bild
Här kommer förslag på meny för v 40 😊
Mån: lapskaus Tis: rester Ons: krämig pasta med kyckling  Tor: pannkakor  Fre: fläskfilégryta  Lör: pizza
Sön: helstekt kyckling
Brun lapskaus

Krämig pasta med kyckling 

Pannkakor 

Fläskfilégryta 

Långpannepizza 

Helstekt kyckling