Kanelbullar American style
Idag är det ju kanelbullens dag och då var det dags att baka lite. Jag är inte jätteförtjust i kanelbullar 🙈 Jag föredrar vaniljbullar så då tänkte jag att jag gör dom på så kallat amerikanskt vis istället så kanske det blir godare 😁 Och det blev dom 😋😋
Jag provade mig fram till en deg som blev så här:
25 g jäst för söta degar
2,5 dl röd mjölk
1 ägg
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker strö
2 tsk kardemumma
100 g smör, rumsvarmt
Ca 8,5 dl mjöl, jag använde Manitoba Cream men går bra med vanligt såklart
Värm mjölken bara lite, lite kallare än fingervarmt. Häll i en bunke och lös upp jästen.
Tillsätt sockret, kardemumman och ägget. Blanda. Tillsätt nu mjölet, lite i taget och klicka ner smöret lite i taget. Låt maskinen gå i 20 min. Min deg är lite kladdig och glansig. Absolut inte hård och kompakt. Den sitter fast lite lite i botten med det gör inget om det går å jobba med den i händerna utan att det sitter fast.
Gör degen till en rund boll och lägg i bunken igen. Plasta och jäs i 3 timmar.
Ta upp degen på bakbord. Använd lite lite mjöl om det behövs. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllning. Rulla ihop från ena långsidan till andra. Skär i bitar- 8- 10 st beroende på storlek.
Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker strö
2 msk kanel
Jag använde en springform, 24 cm. Bakplåtspapper i botten och smöra sidorna. Lägg i bullarna mot varandra.
I liten långpanna, bakplåtspapper och lägg bullarna brevid varandra.
Täck med bakduk och jäs 30 min.
Pensla med ägg
Ugnen på 180 grader. Mitt i ugnen i 25-30 min.
Creamcheesefrosting:
150 g philadelfia
60 g smör
Ca 2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ihop med elvisp. Bred på bullarna när de svalnat lite.
Kommentarer
Skicka en kommentar