Inlägg

Visar inlägg från januari 19, 2020

Allt i en form- kycklingklubbor och grönsaker

Bild
2 paprikor, grön och röd
2 röda lökar 1 äpple 2 morötter  4 potatisar, fast sort 2 vitlöksklyftor  3 dl äppeljuice 1 zucchini  4- 5 kycklingklubbor  Olivolja Salt  Svartpeppar  Timjan Franska örter 
Skala lök och potatis och skär i klyftor. Skala morötter och skär i större bitar. 
Skär de andra grönsakerna i större bitar. Äpplet i klyftor. Vitlöksklyftorna läggs i hela med skalet kvar. 
Lägg allt i en ugnsplåt som är smord i olivolja. Ta på flingsalt och några varv med pepparkvarnen. 
Krydda kycklingen med salt, peppar och timjan och franska örter. Lägg kycklingen på grönsakerna. Ringla över lite olivolja och häll på äppeljuicen. 
Ställ mitt i ugnen på 200 g i ca 1 tim. Höj eventuellt till 240 g i slutet för fin färg, eventuellt grillelement på. 
Här serverat med en Fetaostcreme 😋


Hedvigsoppa

Bild
Enkel men god, värmande och mättande soppa 😋
500 g nötfärs 1 gul lök, finhackad  2 rivna morötter  3 rivna potatisar 3- 400 g finstrimlad vitkål 1 vitlöksklyfta  3 msk tomatpuré  2 msk ox- eller kalvfond 1 burk mutti finkrossade tomater 11-12 dl vatten Salt Svartpeppar 
Finhacka löke, strimla vitkålen tunnt och riv potatis och morötter. Skala vitlöksklyfta men behåll den hel. 
Fräs på alla grönsakerna i en stor gryta i smör. Fräs på medelvärme till de börjar mjukna och få lite fin färg. 
Stek nötfärsen i en stekpanna och lägg över färsen i grytan. 
Ta i tomatpurén, fonden och de krossade tomaterna. Rör ihop. Tillsätt vatten och koka upp. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 5 minuter. 
Servera med ett gott bröd 🥰