Fläskfilé med banan
En av mina favoriträtter som mamma gjorde när jag var liten som sedan har blivit en av mina barns favoriträtter med åren. Det är gott och går dessutom snabbt att göra så en perfekt rätt en fredagskväll när man jobbat och är så där gott sliten men ändå vill ha något extra gott på kvällen med familjen. 1 fläskfilé 1-2 bananer eller fler beroende på hur mycket fläskfilé du har 5 dl grädde 1 dl vatten Salt Peppar Curry 1 köttbuljong Ansa en fläskfilé och skär i skivor, ca 1- 1,5 cm tjocka. Bryn runt om i smör med lite salt och peppar på. Flytta över till en ugnsform. Skiva en banan och lägg en skiva på varje köttbit. Täck sedan allt med ost och in mitt i ugnen på 200- 220 grader i 10- 15 min. tills osten fått fin färg. När jag stekt färdigt köttet slår jag i 1 dl vatten i stekpannan å i med en köttbuljong, vispa tills buljongen löst upp sig och häll då i ca 4-5 dl grädde. Smaka av med curry. Koka upp och låt småputtra medan köttet står i ugnen och riset kokar. Serveras med...