Chokladtårta, Den aller beste
Receptet på denna kaka fick min mamma från nån veckotidning när vi bodde i Norge när jag var liten för 100 år sen 😉 Glasyren har vi gjort om bara. Denna har hängt med i alla år och blivit omåttligt populär på både barn- och vuxenkalas och receptet har jag fått dela med mig av mer än 1 gång genom årens lopp 🎉🤗 150 g rumsvarmt smör 3,5 dl socker 3 ägg 1/4 tsk salt 2tsk vaniljsocker 1 dl kallt vatten 1 dl norsk seter rømme eller 2,5 dl gräddfil 4 msk kakao 3 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl Vispa smör och socker luftigt. Tillsätt äggen, salt, vatten och gräddfil, vispa ihop. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner det i smeten. Vispa ihop till en slät smet. Använd en rund springform, 26 cm. Smörj formen och häll i smeten. Gräddas längst ned i ugnen på 180 grader i ca 40 min, känn med en sticka. Lägg över en foliebit så den inte bränns om det behövs i slutet. Låt svalna. Dela sedan kakan i 2. Glasyr, jag gör denna x2, tycker det blir bättre än att dubbla direkt. ...