Flätad baguette












25 g jäst
6 dl vatten, lite kallare än ljummet 
12-13 dl Manitoba Cream
Salt

Blanda ut jästen med vattnet. Blanda i mjöl och salt. Jag körde maskinen i 20-30 min till en smidig deg. Jäste i 7 timmar. Det går såklart bra med 1 timme oxå 🤗

Kryddsmör:
200 g smör, rumsvarmt 
2 finhackade vitlöksklyftor 
2 chili, urkärnade och hackade
Koriander

Blanda allt. 

Blir 2 stora eller 4 små baggisar. 

Dela degen i 2 eller 4 delar. Kavla ut till en fyrkant.

Fördela smöret på degarna och rulla ihop varje del till längder.

Skär itu längden på mitten och fläta ihop de längderna med varandra,smöret ska vara uppåt. 

Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min

Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt och mer koriander. 

Grädda på varmluft 210 grader i ca 25 min. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Smörgåstårta

Grön ärtstuvning