Flätad baguette
6 dl vatten, lite kallare än ljummet
12-13 dl Manitoba Cream
Salt
Blanda ut jästen med vattnet. Blanda i mjöl och salt. Jag körde maskinen i 20-30 min till en smidig deg. Jäste i 7 timmar. Det går såklart bra med 1 timme oxå 🤗
Kryddsmör:
200 g smör, rumsvarmt
2 finhackade vitlöksklyftor
2 chili, urkärnade och hackade
Koriander
Blanda allt.
Blir 2 stora eller 4 små baggisar.
Dela degen i 2 eller 4 delar. Kavla ut till en fyrkant.
Fördela smöret på degarna och rulla ihop varje del till längder.
Skär itu längden på mitten och fläta ihop de längderna med varandra,smöret ska vara uppåt.
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min
Pensla med uppvispat ägg och strö på lite flingsalt och mer koriander.
Grädda på varmluft 210 grader i ca 25 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar