Pizza









God gammaldags långpannepizza a'la 80- 90 tal. Pizza med tjock botten, mycket fyllning och osten Ovanpå fyllningen! Det är ju en riktig schlager och perfekt när man är många

Deg:
1 jäst
3 dl ljummet vatten 
6-8 dl vetemjöl
2 msk olivolja 
Salt

Blanda ut jästen i vattnet och blanda övriga ingredienser. Blanda för hand och knåda till en smidig deg eller använd maskin. Lägg över en bakduk och jäs 1 timme. 

Köttfärs:
500 g blandfärs 
1 finhackad lök om man vill
3 msk tomatpuré 
Ca 1, 5 dl vatten
Salt 
Peppar
Paprikapulver 
Chilipulver 
Cayennepeppar 
1 tsk chilisås

Stek färsen och blanda i tomatpurén och vatten, den ska inte vara torr men inte för rinnig heller, då får du en blöt pizzabotten. 
Smaka sedan av med kryddorna. Ställ åt sidan och låt svalna. 

När degen har jäst färdigt så kavla ut den på en bit bakplåtspapper. Kavla den lite större än pappret. Lägg över på en plåt. Efterjäs under bakduk i 40 min för extra fluffig botten. 
Bred på tomatpuré på hela och vik in kanterna eller vik in kanterna först och tomatpuré efter, smaksak. Fördela färsen jämnt över och lägg på hyvlad ost. Ta på paprikapulver och oregano. Sedan om man vill kan man ta på något på osten, som tomat, bacon, paprika osv. Men inte nödvändigt om man inte vill. 
Vi försteker baconet lite lätt innan för vi tycker det blir godst resultat. 

Grädda mitt i ugnen, över och undervärme på 230 grader i 13-15 min. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Carnitas på grillen

Grön ärtstuvning

Pizzasås